Hübris Projekt Kft.

Projekt címe: A Hübris Projekt Kft. termelési kapacitás bővítése
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00631
Kedvezményezett: Hübris Projekt Kft.
Helyszín: 8000, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A
Összköltség: 376 516 850 Ft
Támogatás összege: 188 258 425 Ft
Támogatás mértéke: 50%
A projekt kezdete: 2018.02.15.
A projekt várható befejezése: 2018.10.31.
Elérhetőség: hubris@hubris.hu
Irányító hatóság: Pénzügyminisztérium
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A projekt leírása

A projekt témája
A fejlesztés célja a Hübris Projekt Kft. korszerű és magas minőségű termék (kézműves sör) előállítási képességének megteremtése, gépbeszer- zéssel, információs technológia fejlesztéssel, a versenyképesség emelése érdekében. A beruházás során egy korszerű, teljes mértékben auto- mata sörfőző berendezés (a termeléshez szükséges további elemmel együtt) kerül beszerzésre, ami lehetőséget ad kiemelten magas minőségű sörök előállítására.

A fejlesztés háttere
A magyarországi piacon is egyre jellemzőbb az a nemzetközi piacon már jelen lévő igény, hogy a fogyasztók keresik a magasabb minőségű termékeket. A sörkedvelők is keresik a kézműves italokat, érdeklik őket az újdonságok, kíváncsivá váltak a szakmai tartalomra, a sörgyártás hátterére, valamint a lokalitás és a tradíciók is előtérbe kerültek. Tapasztalatunk szerint a szezonális idegenforgalom fellendülése kiváló felvevőpiaca lehet a sörfőzde termékeinek.

A fejlesztés eredménye
A beruházás eredményeként cégünk sörfőző szakmérnökeinek tapasztalata és tudása lehetőséget biztosít arra, hogy a nemzetközi, főként a nyugat-európai piacon már jelen lévő kézműves sörök kínálatához felzárkózó, akár azokat ízben és minőségben elhagyó terméket tudjunk előállítani. A projekt átfogó célja, hogy létrejöjjön a sörgyártás tevékenység végzéséhez szükséges termelő kapacitás és piacképes, minőségi termékgyártás induljon el. Elsődleges célunk, hogy Budapesten, a megyeszékhelyeken, majd pedig teljes országos lefedettséggel értékesítsük a Hübris söröket. Hosszú távú cél a nemzetközi ismertség megszerzése. A hazai piacon elsősorban saját disztribúcióban, a nemzet közi piacon italnagykereskedelmi vállalatokon keresztül kívánunk megjelenni. A projekthez kapcsolódóan összesen 6 új munkahelyet kívánunk létrehozni.